52 år senare

1970

”I-sektionens största fest, Dra’t i Spa’t, hade premiär! Men på den här tiden bestod Draget mest av ett glatt gäng som drack öl och drog lite dragkamp över Tinnerbäcken. Det saknades traditioner och det var mer en tillfällighet att Draget skulle komma att bli ett återkommande inslag.”

1985

”Det året blev en klassiker – Draget blev större än det varit tidigare och man tog in kring 10 lag från olika skolor runtom i Sverige och från andra länder. Finalen var bäst av fem Drag och I:arna lyckades vända ett underläge till en vinst – som i en film!”

20190415195758102_0011

1986

”Det var Shejktema på domartrion som kom inridandes på kameler. I sista stund utbytta eftersom de första kamelerna blev sjuka – inget stoppar ju ett Clubmästeri. Deltagande lag är oklart, men som vi minns det var det ruggigt många från säkert hela världen. Spelen invigdes av mannen, myten, legenden, tillika meterologen John Pohlman. Festerna bestod av föredraget på fredagkvällen, sillis på lördagsmorgonen och sedan stora drag-festen på lördagen. Alla dessa med nubbe, nubbevisor, fräckisar o gyckel i saliga blandningar. Allt precis sådär som det var på fornåldern. Domarmutor förekom naturligtvis och bestod i huvudsak av smicker, alkohol o hångel. Draget var då LiTHs inte bara första stora fest på läsåret utan också den absolut största, bästa och roligaste. 1986 var sista året då festen hölls i C-huset.”  

 

Hur det hela började...

Draget 2021!