Tävlingen

Dra rätt

Dra’t i Spa’t är den ultimata kraftmätningen som varje år korar en segrare i den ädla sporten dragkamp. I år kommer tävlingen att ha 16 lag som gör upp om segern vid Tinnerbäckens anrika vatten och upplägget är enkelt – de lag som håller sig torrast längst vinner!

Tävlingen avgörs som ett klassiskt cupspel i utslagsformat där vinnaren från varje match går vidare till nästa omgång medan det förlorande laget är utslagna ur tävlingen. Vinner gör det lag som lyckas dra ner hela motståndarlaget i Tinnerbäckens renande vatten. Alla matcher avgörs med ett drag förutom den stora finalen som går i bäst av tre drag. Nedan följer de exakta reglerna:

Regler

§1 Laget skall bestå av fyra dragare av varje kön (totalt åtta stycken), en coach samt en skrikis med mycket krut i lungorna. Den dragare som står längst bak kallas ankare.

§2 Tävlingen är en I-dragtävling i cup-form. Seedning kan förekomma och går ej att överklaga. Finalen går i bäst av tre drag.

§3 Repet skall minst vara 33.5 m långt och ha en omkrets på 10-12,5 cm. Det är ej tillåtet med handfästen av några slag. Kåda får dock användas till händerna. Skorna måste vara släta undertill, INGA dobbar, spikar, stålklackar eller liknande får användas.

§4 Dragarna ska stå upp genom hela draget, från start till slut. Lag som inte reser sig på uppmaning klassas som klena och diskas i Tinnerbäckens renande och stärkande vatten.

§5 När ett drag ska börja bör dragarna lyssna till följande kommandon: “Fatta repet. Dragare redo? Spänn repet! DRA!”

§6 Det är ABSOLUT FÖRBJUDET att släppa taget om repet innan något lag hamnar i vattnet. De som inte följer denna regel kommer att få känna på I-kastaren.

§7 Domarna är allmänt mutbara och enväldiga. De kan aldrig klandras för deras beslut. Stilpoäng kommer att delas ut av domarna till lag som gjort sig förtjänt av dessa.

§8 Vinnarna av stilpriset är det lag som domarna anser har erövrat flest stilpoäng.

§9 Personer som dragit i tidigare upplagor av Dra’t i Spa’t får ej dra i repet, däremot får de gärna coacha och skrika. Undantag kan ges.

§10 Domarna kan när de önskar ändra på ovanstående regler.